Altındağ Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Öğrencilerine ahlaki ve toplumsal değerleri kazandırmış, eğitimde öncü kalitesi ve başarılarıyla fark yaratan bir eğitim kurumu olmaktır.

Misyon: Öğrencilerimizin zihninde insanın, düşünceye saygı duyan, milli ve manevi değerlere bağlı, ahlaki ve kültürel mirası nesillere taşıyacak evrensel ilkeleri gözeten, seçkin, düzgün karakterli ve nitelikli insan yetiştirmektir.

Başarılar: 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı sonu itibariyle 57 öğrencimiz hafızlığını tamamlamıştır.

Pansiyon Bilgileri: Pansiyon bulunmamaktadır.
Isınma: Doğalgaz sistemi ile ısınmaktadır.
Yabancı Dil: Arapça-İngilizce
Servis Bilgisi: Okulumuzun servis hizmeti vardır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: OKULUMUZ 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 349 TABAN PUANDAN ÖĞRENCİ ALMIŞTIR.
Sportif Etkinlikler: Futbol, Voleybol, Basketbol, Güreş, Jimnastik, Tekvando.
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006
Proje Çalışmaları: Fen ve Sosyal Bilimler Projesi Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Yabancı Dil Ağırlıklı Ortaokul Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: e-Twinning Projesi (Bilim ve Sanat Her Yerde) Mental Plus Erasmus Projesi(Üstün Yetenekli Öğrenci Eğitimi)
Kontenjan Bilgileri: 90
Diğer Hususlar: Duyuru ve etkinliklerimizden haberdar olmak için instagram hesabını(@altindagihl) takip edebilirsiniz.

WEB - https://altindaganadoluimamhatiplisesi.meb.k12.tr

Adres - Beşikkaya Mah. Karapürçek Cad. No 47 Altındağ/ANKARA

Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Okulumuz Beşikkaya Mahalalesinde bulunmakta olup Karapürçek, Başak ve Ekin Mahallerinin ortasındadır.

Adres - Beşikkaya Mah. Karapürçek Cad. No 47 Altındağ/ANKARA

Ulaşım Minibüs, otobüs ulaşımı vardır. Kızılay, Sıhhiye, Ulus tan geçen 312-320-321-322 Hat nolu Karapürçek otobüsleri, okulumuzun önünden geçmektedir. Ayrıca Sıhhiye Köprüsü üzerinden Karapürçek Dolmuşları ve Ulus Bentderesi´ nden kalkan Karapürçek dolmuşları okulumuzun önünden geçmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 12 km; İlçe merkezine 11 km uzaklıktadır.