"One Touch of Nature Makes the Whole World Kin"

18.03.2024 163

Ukrayna'dan bir okulla ortaklaşa kurucu üyeliğini yaptığımız "One Touch of Nature Makes the Whole World Kin" etwinning projesi başlamıştır. Proje yalnızca ağaç dikmenin önemini anlatmakla kalmayıp, daha yeşil bir dünya için harekete geçmeyi amaçlayan uluslararası bir eTwining projesidir. Okullar gelecek nesillerin doğayı korumayı, ağaçların ve diğer doğal kaynakların önemini anladığı, çevreyi temiz tutmayı vb. öğrendiği yerlerdir. Ancak bazen bu çabalar yetersiz kalabilmektedir. Çünkü yapılan iş çoğunlukla soyuttur ve eyleme dönüştürülemez. Bu düşünceden yola çıkarak biz de proje ortakları olarak öğrencilerimizin doğayı korumak için harekete geçmesi ve somut adımlar atması gerektiğine karar verdik. Ağaç dikmek hem doğada kalıcı bir iz bırakmak hem de çevre bilincini geliştirmek açısından çok önemlidir. Dünyanın küresel vatandaşları olarak bu proje sayesinde partner okullar arasında güçlü bir dostluk oluşturmak ve kardeşliği geliştirmek istiyoruz. Proje faaliyetlerinde çalışırken biz doğaya dokunacağız, doğa bizi bağlayacak. Bizler de faaliyetlerimizi bu hedefe yönelik planladık. İlk etkinliğimiz projemize bir logo belirlemekti. Okulumuz öğrencilerinin çizdiği logolar arasından sizce en uygun olanına oy vererek projemize katkıda bulunabilirsiniz. Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.